duminică, 20 septembrie 2015

Sistemul restabileşte ordinea

Traian Băsescu este un personaj care va da mari bătăi de cap istoricilor din viitor, atunci când aceştia vor trebui să-i scrie pagina în Cartea Neamului.  Îi compătimesc şi sunt sigur că şi ei ne vor compătimi pe noi, indiferent  de rezultatul cercetărilor pe care le vor face.  Erou sau nu, habar n-am cum îl vor percepe, nu cred că cineva ne va invidia pentru faptul că am fost contemporani cu un asemenea om.  Îi spun om pentru că mă consider un civilizat. Dar nu Traian Băsescu este personajul principal în această postare, ci Silvian Ionescu.
Silvian Ionescu este un securist care a contribuit la formarea omului multilateral dezvoltat: ciorditor, turnător, lepră şi nemernic. Şi-a admirat opera ani la rând, pentru toate „realizările” sale, crezând că este eternă.
 Într-o zi, când puţini oameni mai sperau, nişte rateuri ale Sistemului s-au revoltat şi  au încercat să impună o altă cale. Frumoşii nebuni ai Pieţii Universităţii au crezut că pot schimba Sistemul, însă au realizat destul de repede, Duminica orbului, că oamenii multilateral dezvoltaţi sunt majoritari. Noi de aicea nu plecăm, mineri, lupte de stradă, Sistemul rezistă. Schimbarea de direcţie nu a avut nicio şansă, pentru că oamenii Sistemului au reuşit să ajungă în funcţii importante din stat, din cauza vidului de informaţie la nivelul societăţii civile, atât cât era.  Unul dintre aceşti oameni a fost Traian Băsescu. Un nemernic, un ciorditor, un turnător, o lepră, după cum îl caracterizează Silvian Ionescu, astăzi, la 25 de ani după... Creatorul său... Timp de 25 de ani, în care T.Băsescu a ajuns ministru, şef de partid, primar al Bucureştiului de două ori şi preşedintele României tot de două ori, Sivian Ionescu nu a simţit nevoia să ne spună cine este acest personaj. Nu a fost revoltat de faptul că un asemenea ciorditor, turnător, lepră şi nemernic” s-a căţărat atât de sus.  Să nu uităm faptul că acesta, preşedinte fiind,  a impus un regim de austeritate care a uimit FMI-ul, caz unic în istoria acestei instituţii, nenorocind, probabil, România. Dominique Strauss-Kahn a simţit nevoia să spună că măsurile de austeritate din România sunt opera conducerii ţării, FMI-ul cerând mult mai puţin... Repet, caz unic.

Într-o zi de toamnă din 2015, Silvian Ionescu s-a revoltat şi a vorbit despre adevăratul Traian Băsescu (sunt sigur că are dovezi, prea a fost promovat). Dar ce l-a revoltat pe S. Ionescu? Un fapt minor: T. Băsescu a rânjit la moartea „Tribunului”...  Asta l-a deranjat, nu faptul că fostul preşedinte a ajuns în funcţii pe care nu le merita, ocupând locul altora care puteau produce  schimbări reale în societate. Câţi de-al T.Băsescu au condus România în ultimii 25 de ani? Staţi liniştiţi, nu ne va spune Silvian Ionescu, căci  dacă va mai muri un „tribun”, nu va mai rânji nimeni. Sistemul a restabilit ordinea.

Niciun comentariu: