duminică, 6 aprilie 2014

Garanţia Marilor Prădători

După dispariţia URSS-ului, Ucraina a devenit a treia putere nucleară din lume, având stocuri de de arme nucleare mai mari decât ale Regatului Unit şi al Irlandei de Nord, Franţei şi Chinei împreună.  Prin Memorandul de la Budapesta din 5 decembrie 1994, un tratat internaţional, Ucraina renunţă la armele nucleare iar SUA, Federaţia Rusă şi Regatul Unit garantează integritatea teritorială a Ucrainei.
2014: Rusia anexează Crimeea iar SUA şi UK fac doar gălăgie. Mai mult, David Cameron, prim ministrul britanic, afirmă că Germania are un rol major în criza  ucrainiană, ca putere dominantă în Europa...  Ce treabă are Germania? Ea nu a garantat nimic Ucrainei...  Fuga de răspundere. Asta, da!
S-a mai întâmplat în istorie? O, da! După primul război mondial, Polonia a semnat mai multe alianţe cu puterile europene. Cele mai importante au fost cu  Franţa în 19.02. 1921 şi... România în 03.03. 1921. Pe 30.03.1939, guvernul Marii Britanii semna  Pactul de apărare comună polono-britanică, ca anexă a alianţei polono-franceze.  Germania invadează Polonia pe 01.09. 1939, iar Franţa şi Marea Britanie declară război Germaniei.  Mândra Polonie atacă pantzerele germane cu cavaleria, un act sinucigaş... În data de 09.09. 1939, guvernul polonez a luat decizia salvării tezaurului Băncii Poloniei prin transportarea în România. În acest scop, a plecat spre Bucureşti E.F. Kwiatkowhi, vicepremier şi ministrul Tezaurului. România a  aprobat, fără nici o pretenţie, tranzitul tezaurului polonez, asigurând şi logistica necesară. În noaptea de 17-18 septembrie, guvernul polonez, ofiţeri şi ostaşi, alte oficialităţi au trecut graniţa spre România, printre ei aflându-se preşedintele republicii, Ignacy Moscicki, mareşalul Rydz-Smigly şi ministrul de Externe Josef Beck. În data de  25 decembrie 1939, preşedintele Poloniei cu acordul autorităţilor române, a părăsit România şi s-a stabilit în Elveţia. România a dat dovadă de omenie şi ospitalitate. La sfârşitul Războiului, Marea Britanie şi Franţa au fost în tabăra învingătorilor… Ce s-a întâmplat cu Polonia?! A fost abandonată în ghearele URSS. Fără remuşcări. Marea Britanie şi Franţa intraseră în război pentru apărarea Poloniei… Îi garantaseră independenţa, prin tratate internaţionale… Tratate care nu aveau girul ONU.
Ucraina de astăzi se află în situaţia Poloniei de atunci: la cheremul marilor puteri, a marilor prădători, adică.
După cele păţite de Ucraina, convingeţi-l pe nebunul din Coreea de Nord să renunţe la arme nucleare, dacă aveţi argumente. Garanţia marilor puteri…
“România trebuie să fie responsabilă de propria soartă. Nu există altă cale, NATO şi Uniunea Europeană nu vor avea grijă de voi”, a spus evreul George Friedman, în anul 2013, la Bucureşti. Ăsta-i crudul adevăr!
P.S. Se vorbeşte despre dispariţia Afganistanului prin formarea mai multor state după retragerea SUA… Au bătut palma marii prădători? Ucraina şi Afganistanul…


Un comentariu:

Anonim spunea...

eu cred ca romanii ar fi trebuit sa stie din propia istorie cite parale face cuvintul vesticilor si nu sa apeleze la friedman autotul unei teorii economice care a dus la criza care se vede si din care nu se mai poate iesi.oricum sistemul vestului este nefunctionabil si axat pe extensie continua. cu alte cuvinte un fel de cancer deoarece si aceasta boala tot asa functioneaza cu sfirsitul cunoscut. criza din 29 a luat sfirsit pt campionii democratiei exact in august 1944. oricum romanii ar fi facut bine sa se declare tara neutra in 1990 insa problema este ca cei mai multi nu pot exista fara stapini straini in traditionala slugarnicie fata de acestia in special fata de vestul luminos.
sa vedem cine este coreea de nord:

Concernul multinațional ”ABB Ltd” s-a format în 1988 prin fuziunea dintre ”Allmänna Svenska Elektriska Aktiebolaget” (ASEA-Suedia) și ”Brown Boveri & Cie” (BBC-Elveția) și are ca obiect de activitate cam tot ce ține de domeniul energetic: cabluri, transformatoare, motoare AC și DC, turbine (cu abur), robotică, materiale pentru industria nucleară.În anul 2000, ”Alstom SA” (în conducerea căreia se află și Klaus J Mangold, ”prieten” de vânătoare cu Țiriacul autohton) a cumpărat de la ”ABB Ltd” secțiunea ”boiler and fossil fuel business” și tot în 2000, ”Westinghouse Electric Company” a achiziționat ”partea nucleară” de la ”ABB Ltd”.În consiliul de administrație de la ”ABB Ltd” s-au aflat Peter D Sutherland și Donald Rumsfeld (acesta din urmă între 1990 și 2001).În ianuarie 2000, ”ABB Ltd” a vândut echipamente pentru două centrale nucleare la Kumho – Coreea de Nord. Compo- nentele pentru cele dou reactoare au fost livrate în baza unei înțele- geri cu KEDO – Korean Energy Peninsula Development Organization (un consorțiu format în 1995 între Sua – Japonia – Coreea de Sud și Uniunea Europeană).Valoarea tranzacției era de circa 200 de milioane de dolari.Ziarul ”The Guardian” din 9 mai 2003 titra « Cele două fețe ale lui Rumsfeld: În 2000, ca director al ”ABB Ltd” a vândut reactoare nucleare Coreei de Nord.În 2002, Coreea de Nord este declarată ca făcând parte din ”Axa Răului”»