marți, 27 mai 2014

Gândurile unui alegător naiv

    Nu cred că PNL-ul şi PDL-ul îl iubesc pe Băsescu până dincolo de DNA sau altă barieră pusă arbitrar de către unii sau alţii.  Rezultatul alegerilor europarlamentare a fost duşul rece de primăvară care i-a făcut pe reprezentanţii dreptei româneşti ( se poate filosofa mult pe tema dreptei sau stângii, în general. Dar nu ăsta-i subiectul) să vadă marginea prăpastiei pe care au ajuns,  după 10 ani de lupte fratricide. Hăul care s-a căscat în faţa lor şi care ameninţă să-i înghită a redus la tăcere orgoliile de odinioară. Moment bun, zic  eu, pentru un nou început pe baze trainice. În condiţiile în care Stânga românească, graţie viziunii magistrale a lui Adrian Năstase, s-a coagulat în formula PSD, unirea Dreptei  ar însemna însănătoşirea  şi simplificarea vieţii politice româneşti. Îndrăznesc să spun, creşterea performanţelor. Spre binele nostru, al tuturor. După 25 de ani de dileală totală, se poate marca un nou moment zero al politichiei postdecembriste, prin renunţarea la campionatul de flegme şi incurajarea campionatului de proiecte.  ACEST NOU ÎNCEPUT NU POATE DEVENI REALITATE FĂRĂ APORTUL PRESEI! Pentru generaţia noastră este ultima şansă de a trăi într-o ţară ca o ţară. Spun asta pentru că, din păcate, şi după unificarea partidelor de dreapta, campionatul de flegme poate face carieră. Mai jos, trec în revistă aresnalul de flegme de care dispun ambele tabere:

PSD: Băsescu, băsiştii, băsismul, Udrea, paraşutele, coardele, Nana, Mihăileanu, flota, Boc, bocii, tăierea de salarii, serviciile, procurorii băsişti, EBA, Anastase, M. Macovei  şi suceala lui Crin Antonescu marcată de citate compromiţătoare ale acestuia despre... Băsescu, băsişti, băsism, Udrea, paraşute, coarde, Nana, Mihăileanu, flotă, Boc, boci, tăierea de salarii, servicii, procurorii  băsişti, EBA, Anastase, M. Macovei ...

PNL (Dreapta...): Cine l-a pus pe Boc premier în 2008? PSD-ul!!! Între cine şi cine a ales PSD-ul? Între Boc şi Tăriceanu... PNL-ul acceptase formarea unui guvern cu PSD-ul cu condiţia ca Tăriceanu să fie premier. PSD-ul nu a fost de acord, l-a preferat pe Emil Boc şi alianţa cu Traian Băsescu... Despre ce băsism vorbesc astăzi? Astăzi Tăriceanu este bun. De ce? K. Hunor şi G. Oprea, vicepremieri în Guvernul Ponta, au fost sau nu în Guvernul Boc, ăla de a tăiat salarii şi pensii? Au fost... Dacă nu mă înşel, tot vicepremieri. În ce condiţii au fost reevaluaţi? Înţelegem că Oprea a contribuit la demiterea Guvernului Boc, DAR K. HUNOR? Iar lui G. Oprea i se poate ierta chiar orice?
În condiţiile de mai sus, războiul flegmelor l-ar câştiga cei care ar reuşi să arunce cu măestrie flegma la punct fix, în timp record.

Şi atunci care este soluţia progresistă? Cantonarea într-un trecut deloc avantajos pentru cineva? În opinia mea, soluţia aducătoare de progres este încurajarea coagulării Dreptei. Renunţarea la campionatul de flegme şi promovarea unui campionat de proiecte, cum spuneam mai sus. Campania pentru prezidenţiale este un prilej rar  pentru schimbarea de macaz în politichia românească, prin marcarea unui nou moment zero. Haideţi să cerem proiecte de ţară, nu coregrafie de galerie de fotbal.

Nu mi se pare un pericol faptul că Victor Ponta are şanse mari să ajungă preşedinte în noiembrie. Trebuie să recunoaştem faptul că Stânga este cu un pas înaintea Dreptei, graţie unor foşti lideri cu viziune,  care au trecut peste orgolii personale şi au construit atunci când alţii, pe partea dreaptă a eşichierului politic, purtau războaie fratricide.  

Şansele  pentru însănătoşirea vieţii politice româneşti, prin coagularea Dreptei, sunt foarte mari;  îmi este teamă de presa care s-a obişnuit să trăiască facil din mahalaua politică...Mai ales că arsenalul de flegme de care dispun beligeranţii este generos, după cum am exemplificat mai sus. Mingea se află în terenul presei.
                                                                                                                                           

Niciun comentariu: