joi, 31 octombrie 2013

Scrofiţa roşie, roşie şi godacul

31.10.2013. R.T.V.  ne semnalează printre multe flash-uri galbene un breaking news: Al doilea om în stat s-a întâlnit în secret cu urmăriţi penal. Mai este un sfert de oră până la începerea emisiunii cu pricina dar lumea începe să comenteze. Cine, Crin? Doar el este al doilea om în stat. Comentarii fără număr… Începe emisiunea. Sunt prezentate nişte imagini irelevante din care nu rezultă faptul că Ioan Nicolae, Cosmin Guşă şi Crin Antonescu au sorbit lături împreună în cocina cu pricina,  ziua  nămiaza mare. Sorina Matei, această scrofiţă roşie a presei din România, acompaniată de godacul Pătraru începe tirul nimicitor la ţinta piept numărul 1, moralitatea  politicianului Antonescu. Spre cinstea lor, invitaţii nu achiesează ,  aşteptând parcă o replică din partea prezidenţiabilului. Şi replica vine… Crin Antonescu intră în direct şi infirmă orice întâlnire cu Ioan Nicolae, acum şi în trecut. Dar scrofiţa merge mai departe şi breaking news-ul aşişderea. Deşi vinovatul fără vină spune cu subiect şi predicat că nu s-a întâlnit cu Ioan Nicolae, breaking news-ul face rotocoale peste ecranul tv ca o tiribombă stricată dintr-un târg de provincie. Proptit în faţa televizorului aştept să intre Tolea Ciumac să o ia cu tomberonul. Nu intră, ar trebui să evadeze mai întâi, probabil… Invitaţii realizează că au nimerit într-o găleată cu lături şi caută colaci de salvare. Mai, mai că o fac penibilă pe jurnalista de renume mondial care a dat ştirea fără să-i ceară un punct de vedere împricinatului, dar scrofiţa merge mai departe. Este senină ca o zi de vară, jubiliază chiar. O suspectez  de orgasme multiple. Pentru o  asemenea execuţie gratuită, probabil că mister Ghiţă îi dă voie să ude canapeaua şi legitimaţia de jurnalist, în direct, la o oră de maximă audienţă. Apropo de legitimaţia de jurnalist, în emisiunea cu pricina duduia a avut grijă să ne spună că este jurnalistă de 20 de ani. Instantaneu te gândeşti că mare-i centura presei din România, în condiţiile în care prostituţia este ilegală, totuşi. De la găina care naşte pui vii a lui Ion Cristoiu, am ajuns la scrofiţa care fată ouă clocite.   După 20 de ani… Deprimant.  Duduia Sorina Matei, mă gândesc, nu ar fi avut o asemenea prestaţiei dacă nu şi-ar fi dispreţuit telespectatorii prin toţi porii. Nişte bizoni uşor de mânat spre câmpii aride, probabil că aşa-i vede această jurnalistă bine adaptată la o societate profund bolnavă. Şi mai este mult până la alegerile prezidenţiale.
În mod paradoxal, prestaţia Sorinei Matei îi convine lui Crin Antonescu care a afirmat de multe ori că RTV este o televiziune ostilă liberarilor. Ceea ce a făptuit duduia cu mult sânge rece la o oră de maxină audienţă, în lipsa unei reacţii ferme din partea conducerii televiziunii respective,  este… quod erat demonstrandum. Iar despre USL se poate vorbi la timpul trecut.
P.S.  Breaking news: Mai este un an până la alegerile prezidenţiale şi se caută mulţi, mulţi proşti cu buletine de vii, pentru viitorul unei ţări aproape moartă. Spun aproape moartă,  pentru că ţăranii din Pungeşti, care nu s-au mai revoltat din 1907, ne-au demonstrat că o trezire nu este imposibilă.

Niciun comentariu: